Trouwkaart Robbie & Jennifer

Trouwkaart Robbie & Jennifer

Parijs. De stad van liefde, romantiek, mode en kunst. Een stad met typische gebouwen, pittoreske straten en elegante pleinen, met een bijzondere, karakteristieke sfeer die je nergens anders aantreft.

Jennifer werd door Robbie ten huwelijk gevraagd op de top van de Eiffeltoren. Een prestatie op zich, wanneer je last hebt van hoogtevrees. Een aanzoek in Parijs. Dat moest het thema voor de trouwkaart worden. Ik kon me erg goed in het moment verplaatsen, waardoor het concept voor de kaart al snel was geboren.

opa-boek-02De trouwkaart voor Jennifer en Robbie gaat uit van een drieluik, dubbelzijdig bedrukt. De dichte kaart geeft al een kleine hint over wat er staat te gebeuren. Het verrassingseffect is niet onbelangrijk, eigenlijk net zoals bij een huwelijksaanzoek. Wanneer de kaart wordt opengevouwen, wordt Parijs langzaam zichtbaar. Parijs in het klein, maar voor een kaart best wel groot. Een Parijs dat je kunt neerzetten, als een geillustreerde panorama.

opa-boek-03Om het kunstzinnige- en artistieke gevoel van Parijs te benadrukken, koos ik ervoor om Jennifer en Robbie en het stadsbeeld te illustreren. Deze geillustreerde straat op de kaart bestaat dus niet echt, maar ik gebruikte veel referentiemateriaal om het Parijse karakter te benaderen. De combinatie van een illustratieve stijl met robuuste typografie geeft de kaart een unieke- en opvallende uitstraling.

robbie en jennifer illustratie madebybazz made bybazz