Website Opvoeden Plus

Website Opvoeden Plus

Soms heb je vragen over de opvoeding of ontwikkeling van je kind. Is mijn zoon dyslectisch? Hoe zorg ik ervoor dat mijn kinderen minder ruzie maken? Mijn dochter zit niet lekker in haar vel. Wat kan ik doen?

Magda van Wijgerden en Marguérite Kaptein beantwoorden je vragen graag, en geven jou en je kind ook uitgebreidere hulp als dat nodig is. Neem eens een kijkje op hun nieuwe website: www.opvoedenplus.nl

Magda en Marguérite helpen al meer dan 20 jaar kinderen, ouders en jongvolwassenen die moeite hebben met opgroeien en opvoeden. Hun praktijken zijn gevestigd in Oegstgeest. De verschillende expertises van beide dames vullen elkaar naadloos aan: Marguérite is GZ-psycholoog en orthopedagoog, Magda is sensomotorisch integratietherapeut en remediaal specialist. Beide zijn gespecialiseerd in dyslexie.

Opvoeden PlusSamen met Marèse Peters van Tekstbureau STREEP realiseerde ik deze nieuwe website voor Opvoeden Plus, met een eigen identiteit, stijl en karakter. De opdracht: een frisse, sprankelende website die positiviteit en professionaliteit uitstraalt.

De nieuwe visuele stijl voor Opvoeden Plus gaat uit van de paraplu. De paraplu symboliseert veiligheid en geborgenheid. De paraplu is een metafoor voor Opvoeden Plus. Grafisch is de paraplu op verschillende manieren te gebruiken: groot, klein, dichtgeklapt, open, op zijn kop, op zijn kant, in verschillende kleuren en uitvoeringen… De doelgroep van Magda en Marguérite is breed en omvat kinderen in de leeftijd van 4 tot 19 jaar. En ook jongvolwassenen. Door de paraplu en alle elementen van de website in vogelperspectief te plaatsen en door te kiezen voor fotografie van personen uit de doelgroep was de nieuwe stijl geboren.

Opvoeden PlusDoor de kinderen op de website omhoog te laten kijken ligt de focus op positiviteit, in plaats van op problemen en moeilijkheden. Sommige kinderen hebben nog duidelijk de hulp van hun paraplu nodig, terwijl anderen al onder de paraplu vandaan komen of zelfs geen hulp meer nodig hebben. Ook zijn er kinderen en jongvolwassenen bij wie de vragen nog niet zo duidelijk zijn.

Opvoeden PlusHet beeldmerk van Opvoeden Plus bestaat uit de relatie tussen de paraplu en de bal. De bal staat voor spelen en motoriek, maar ook weer voor balans in het geheel. Wie goed kijkt, zal zien dat beide elementen samen het Yin/Yang-teken vormen.

Het uiteindelijke resultaat is een aantrekkelijke responsive website, helemaal passend in deze tijd. Een unieke website, geheel geschikt gemaakt voor desktop, tablet en smartphone. Daarnaast bevat de website een WordPress CMS / onderhoudssysteem en integratie van Google Analytics.

Opvoeden PlusDe prachtige foto’s van Magda & Marguérite zijn gemaakt door Marielle van Delft Fotografie. Zelf maakte ik foto’s van onder andere mijn broer, nichtjes, neefje en poes, die ik verstopt heb op de website.