Speur naar de letters in het Maritiem Museum

Speur naar de letters in het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door het maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers.

Speciaal voor de allerkleinste avonturiers maakte ik deze eenvoudige, maar leuke kleurplaat en speurtocht. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland, waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

mbb-mm-01
De speurtocht leidt je op een speelse manier door de Maritieme Museum Haven, op zoek naar de letters die de opdrachten compleet maken. Je leert interessante en leuke feitjes over Het Lage Licht, de Stadsgraanzuiger 19, de parlevinkers en De Annigje.

De Annigje is een van de topstukken van het Maritiem Museum. Het schip is meer dan honderd jaar oud, authentiek ingericht en een van de eerste historische schepen die werd gerestaureerd volgens museale normen.

Na het afronden van de speurtocht liggen er in de entreehal kleurpotloden klaar, om de sneeuwpop op de kleurplaat naar eigen invulling af te maken. Maak van de sneeuwpop bijvoorbeeld een kapitein, matroos of piraat!

mbb-mm-02
mbb-mm-03
mbb-mm-04
Disclaimer: Het gebruikte fotomateriaal op deze pagina is eigendom van het Maritiem Museum Rotterdam.